Tehnocon filter se bavi proizvodnjom i remontom filtera za vazduh, ulje, gorivo, hidrauliku, separatora vijačnih kompresora, izdvajača vlage i uljnih para iz komprimovanih gasova, filtera za građevinsku industriju, prehrambenu industriju, hemijsku industriju, farmaceutsku industiju, metalsku i elektro industriju, grafičku indistriju, energetska i telekomunikaciona postojenja, agregate, kompresore, ventilacione sisteme, vakuum pumpe, usisivače, komore za plastifikaciju i emajliranje…

 Filteri hidraulike štite hidraulične pumpe, ventile i ostale vitalne delove sistema i omogućavaju pouzdanu i dugotrajnu eksploataciju hidrauličnih sistema. Redovna zamena ovih filtera obezbeđuje manje zagrevanje što znači brži rad i sporiji gubitak viskoziteta ulja, te ga je moguće duže koristiti.

Hidraulični sistemi se primenjuju u industrijskim linijama, alatnim mašinama, poljoprivredi, transportu, građevinarstvu, rudnicima, avio industriji itd. Zaprljanje hidrauličnih ulja u ovim sistemima izazivaju abrazivne estice, voda, hemikalije i druge prljavštine iz hidraulinih sistema i okoline. Naši filteri hidraulike uspešno štite od ovih zaprljanja sprečavajući zapušenje hidrauličnih ventila i oštećenje vitalnih komponenti sistema. Reč je o filterima kompaktne kostrukcije sa pravilno definisanim “by-pass” ventilima, visoko kvalitetnom antikorozivnom zaštitom sastavnih elemenata i pažljivo odabranim kvalitetnim materijalom za filtriranje.

Tehnocon filter je u stanju da ponudi široku paletu filtera goriva koji se izrađuju kao kompletni filteri ili kao umetci. Kompletni filteri su  celina koju sačinjavaju kućište i umetak.

Umetci filtera mogu biti fini i grubi i jednokratno su upotrebljivi. Ugrađuju se u sisteme za dovod goriva u skladu i prema instrukcijama proizvođača motora.

Filteri ulja su projektovani tako da obezbede najvišu moguću zaštitu motora od abrazivnih i drugih nečistoća i omoguće ulju punu funkcionalnost u predviđenom eksploatacionom periodu.Posedujemo širok asortiman filtera ulja i umetaka filtera ulja koji se primenjuju na većini tipova benzinskih i dizel motora za filtriranje motornog i menjačkog ulja.Svaki filter je tako projektovan i izrađen da ispunjava ili

premašuje zahteve koje određuju vodeći proizvođači motora.Takođe, Tehnocon filter proizvodi veliki broj različitih tipova filtera ulja za teške rudarske i građevinske mašine.

Funkcija filtriranja ulja:

  • Kombinacijom različitih filtera osigurana je efikasna zaštita sastavnih delova, pošto filtriranjem omogućavamo očuvanje čistoće ulja.
  • Znatno se produžava životni vek ulja za podmazivanje.
  • Filtriranjem ulja usporava se proces habanja mašinskih delova.

 

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte.